?
- Burdabuluruz.com'da her firmanın bir BB Kimlik numarası vardır aynı TC Kimlik numarası gibi.
- Firmanın profil sayfasında görünen BB Kimlik numarasını biliyorsanız buradan kimlik numarasıyla direk o firmanın profil sayfasına ulaşabilirsiniz.

Reklam Nedir-Ne Kadar Önemlidir?

13 Aralık 2014 Cumartesi
...

             Rekabetin, üretimin, arzın bu kadar yüksek olmadığı yıllarda reklam günümüzdeki kadar önemli değildi. Üretici tekeli hakimdi ve üretici ne verirse tüketici onu almak zorundaydı , alternatifler sınırlıydı.  Günümüzde ise artık tüketici odaklı bir ticaret hakimdir, tüketicinin yüzlerce alternatifi vardır. Bu alternatifler arasından tüketici kalite, ucuzluk, iyi hizmet vb. kriterlere göre seçimler yapmaktadır. Her şeyden önce tüketicinin yaptığı bu seçimlerde sizin de pay sahibi olabilmeniz için seçim yaptığı markalar arasında sizin de bulunmanız, bilinmeniz gerekir.  

            Ticaretin ve satışın temelinde pazarlama ve reklam faaliyetleri vardır. Reklam ve pazarlamanın amacı hedef ürünün varlığını hedef tüketiciye bildirmektir. Bu yazımızda  reklam konusuna değineceğiz.

            Ticari işletmeler mal ve hizmet üretip satan ve bunun sonucu kar elde eden ekonomik birimlerdir. İşletmeler asıl amaçları olan, kar sağlamayı başarmak için müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarını, iyi bir şekilde analiz edip, yorumlayıp ona uygun davranmaları dolayısıyla ona uygun üretim yapmaları gerekir. Bu işin birinci boyutudur. Tüketiciye fayda sağlayacak kaliteli bir ürün meydana getirmeniz ticaretin asıl amacı olan kar etmeyi sağlamanız için yeterli değildir. Çok kaliteli ,çok iyi, çok faydalı bir ürün meydana getirmiş olabilirsiniz. Ancak bunu potansiyel alıcılara, müşterilere duyuramazsanız hedefe ulaşamazsınız. Çok kaliteli, çok iyi olan o ürün elinizde kalır. Ya da reklamın faydalarını anlayıp reklam yapan rakipleriniz o üründen 100 birim satarken siz 1 birim satışa razı olur beklersiniz.          

            Reklam temel olarak insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, bir ürünü/hizmeti almaya ikna etmek olarak tanımlanabilir. Reklam, pazarlamanın dört unsurundan biri olan tutundurmanın içinde yer alır. Tutundurmanın amacı ise tüketici gözünde markanın ve ürünün bilinirliğini ve ürünün değeri, satışı ve imajı gibi kriterlerin değerini arttırmak dolayısıyla tercih edilir ve satın alınır hale gelmektir.

            Reklam Yap Kazan-Reklam Yapma Yerinde Say

            Ben reklam yapmayı yoğun bir caddede dükkan açmaya benzetirim. Reklamın önemini kavramış olan üretici o yoğun caddede dükkanını açar, bu şekilde her gün binlerce/on binlerce müşteri vitrinini görür, ürünlerinden haberdar olur , alış veriş yapar. Reklamın farkında olmayan üretici de mahalle arasında dükkan açmış tüccara benzer , önünden doğru dürüst geçenin olmadığı bu dükkanda satış yapmayı ümit ederek bekler. Şanslıysa o gün 1, 2 kişi vitrini görür de satış yapar.

            Bazen benim reklama ihtiyacım yok şeklinde cümleler duyabilmekteyiz. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Her firmanın reklama ihtiyacı vardır. Çünkü tüketici unutkandır , her gün yüzlerce reklama maruz kalan tüketici bir süre sonra reklam yapmayanı unutur. En çok bilinen markalar olarak Pepsi’nin , Coca-Cola’nin, Garanti Bankası, Akbank vs. bankaların, bütçelerinin bir kısmını sürekli olarak reklama ayırmaları ve sürekli reklam vermeleri bu yüzdendir.

            Yapılan araştırmalar etkili reklamın ortalama olarak 11 kat finansal dönüşü olduğunu göstermektedir. Yani 1.000-TL’lik etkili bir reklam ortalama 11.000-TL kazandırmaktadır.

            Amerika Birleşik Devletlerinde reklam faaliyetlerine her yıl 30 Milyar Dolar civarında harcama yapılmaktadır.          

            İşletmenizin başarılı olması için, büyümek için , yüksek satışlar yapabilmek için markanızı, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi çok iyi tanımalı,reklamını yapmalısınız. Aksi halde kabuğunuzdan çıkmamaya, bilinmemeye veya unutulmaya mahkum olursunuz. Rakibiniz aynı sürede 10 adım yol alırken siz 1 adımda kalırsınız.

 

Belki İlginizi Çekebilir :

Nasıl Marka Olunur Doğru İsim,Renk Seçimi 

Marka Olmanın Kuralları-Kelime Kuralı

 

Firmalar,işletmeler , resmi kurum ve kuruluşlar Türkiye'nin Kurumsal Telefon Rehberi Burdabuluruz.Com'da

Yorumlar
  • Faruk Ersin

    Tıkanıklık Merkezi olarak, tüm İstanbul’da Su kaçağı tespiti ve arıza onarımı hizmetleri veriyoruz.

  • Coşkun Sigorta Şirketi-Firma

    Malatya Coşkun Sigorta - Kasko ve Sigortacılık Araç Sigortası, Trafik Sigortası, Ev Sigortası, Sağlığım Tamam Sigortası

  • kolumanlar nakliyat

    Evden Eve Nakliyatta Sektörün Öncüsü KOLUMANLAR Şehirler Arası Nakliyat Eğer çok yoğun bir işiniz var ise ve hiçbir koşulda işinizi bırakarak özel işleriniz ile ilgilenmenin yolunu bulamıyorsanız, çok sorunlu bir durum ortada var demektir. Mesela herkesin başına gelebilecek bir durum olan taşınma durumunda yapabileceğiniz hiçbir şey olmayacak. İşinizi bırakıp evinizin eşyasını taşıyamayacağınıza göre, hafta sonu yapsanız bile kas gücü açısından yeterli olamayacağınız ve yapılacaklar konusunda sorun yaşayacağınız gerçeği ile birlikte insanların neden taşınma konusunda tasalandığını anlayabilirsiniz. Kendinizi onların yerine koyun ve olası bir taşınma durumunda başınıza neler geleceğini düşünmeye başlayın. Bu düşünce içinde size bir çözüm sunabilecek tek başlık olduğunu da unutmayın. Bu başlık da kesinlikle evden eve nakliyat başlığıdır. Kolumanlar Nakliyat Araçlarımız Bu konuda herkesin anlaması gereken bir durum varken, kimsenin bu gerçeğin dışında yaşamak istememesi de çok önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada evden eve nakliyat konusunun daha fazla önem kazandığını da kolaylıkla görüyoruz. Bu noktada herkesin anlayabilmesi için ortaya çıkan bu konu herkesin anlaması gereken detayları da içeriyor. Eğer bir eviniz varsa ve bunu tek başınıza taşıyamıyorsanız yardım alacak kimseniz de yoksa yapılması gereken şey çok açıktır, evden eve nakliyat yapan bir firmadan destek almaktır. Bu tip bir hizmet karşılığında ödeyeceğiniz paranın geri dönüşünü fazla fazla alacağınız gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü çok işe yarayan bir çözüm ile karşı karşıyasınız. <<<<

  • Ergin Budun

    Marka olmak için ne kadar para harcamak gerekir? Aylık reklam maliyeti ne kadar olmalı?

Yorumlarımın takibini e-posta ile haber ver.